Yazarlar

Virgülle ayrılmış bir kullanıcı adları listesi girin.
Resim Yazar Hakkında
Abdulbaki Değer Abdulbaki Değer 1978 yılında Bingöl’de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi DTCF Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi yüksek lisansı yaptı. 2013 yılında Milat Gazetesi’nde düzenli olarak yazmaya başladı. Taraf, Yenişafak, Karar gazetelerinde eğitim başta olmak üzere değişik konularda görüş ve değerlendirmeleri yayımlanan Abdulbaki Değer aynı zamanda 2016 yılından bu yana Özgür Eğitim-Sen’in (Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası) Genel Başkanlığını yapmaktadır.
Abdurrahim Toprak 1976 yılında Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden 1998’de mezun oldu. Samsun’da edebiyat öğretmeni olarak görev yapıyor.
Prof. Dr. Adem Asalıoğlu

1966 yılında Çorum Sungurlu’da doğan Asalıoğlu ilk, orta ve lise öğrenimini Kırıkkale’de, Lisansını Bursa’da(1991) Yüksek lisans ve Doktorasını Özbekistan-Taşkent’te(1999) Felsef

Adnan Özer

1957 yılında Tekirdağ'ın Gazioğlu köyünde doğdu. Şair, yazar. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. İlk şiir kitabı (Ateşli Kaval) 1981 yılında yayımlandı. Altı şiir kitabı var. Bunlardan Zaman Haritası, 1991 Cemal Süreya Ödülü'ne, Yol Şarkıları, 2016 Fazıl Hüsnü Dağlarca (Cenk Gündoğdu ile birlikte) Ödülü'ne değer görüldüler. Üç Çiçek, Düşler, E Edebiyat ve Kaçak Yayın çıkarttığı dergiler arasındadır. Birçok yayınevi de kurmuş ve yönetmiştir. İspanyolcadan, başta şiir kitapları olmak üzere -Pablo Neruda, Octavio Paz, F. Garcia Lorca, Ruben Dario- birçok çeviri yapıtına imza atmıştır. “Victor Jara, Ölümsüz Şarkı”, “XX. Yüzyılın Yalnızı, Fernando Pessoa (Rüstem Arslan ile birlikte) adlı inceleme/derleme yapıtları bulunuyor. Çocuk edebiyatı dalında “Küçük İstasyon”, folklorik bir anlatı olan “Hayal Tabirleri” diğer yapıtlarıdır. Şiirleri birçok dile çevrilmiş olup, Makedonca, Romence, Portekizce, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde kitap olarak yayımlanmıştır. 2015 Makedonya Kitap Fuarı Altın Yüzük Şiir Ödülü'nün de sahibidir.

Dr. Adnan Tekşen

1955 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Pazarcık’ta, liseyi Malatya’da bitirdi. Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümü  ile  Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. Kanada ve Fransa’da mesleki bazı eğitimler aldı. Kamu kurumlarında idari görevlerde bulundu.Çeşitli basın-yayın kuruluşlarında ve yayınevlerinde kuruculuk, yayın yöneticiliği, editörlük, yazarlık, metin ve senaryo yazarlığı, çevirmenlik, hikaye yazarlığı ve edebiyat eleştirmenliği yaptı.  Yazıları,   Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler, İlim ve Sanat, Yedi İklim dergileri ile  Yeni Devir, Zaman, Sağduyu  gazetelerinde yayınlandı.

Hâlen www.fikircografyasi.com sitesinin genel yayın yönetmenliğini ve Fikir Coğrafyası Youtube kanalının danışmanlığını yürütmektedir.
Doç. Dr. Ahmet Dağ Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi. Türk-İslam Düşüncesi, Batı Felsefesi, modernite-post-modernite, transhümanizm, posthümanizm, yapay zeka gibi konu ve alanlar üzerinde felsefi çalışmalar yapmaktadır. Son dönem çalışmalarını hümanizm, transhümanizm, posthümanizm gibi felsefi akımları üzerinde yoğunlaştırmaktadır. “Ölümcül Şiddet§Baudrillard’ın Düşüncesi”, “Çağdaş İngiliz Yahudi Medeniyetinin Oluşumunda David Hume” ve “Transhümanizm: İnsanın ve Dünyanın Dönüşümü” adlı kitapları yayımlanmıştır. Ayrıca yayımlanmış kitap bölümlerinin ve bilimsel yayımlarının yanı sıra çeşitli Yolcu, Ayraç, Dil ve Edebiyat, Umran, Kamuda Sosyal Politika, Sözşehri gibi dergilerde ve yayınlarda yayımlanmış yazı ve makaleleri bulunmaktadır.
Ahmet Gündoğan Ahmet Gündoğan, Maliye bölümü mezunudur. Akabinde NBA yüksek lisansı yaptı. Pek çok kurum ve kuruluşta üst düzey yöneticilik yapan Gündoğan, hali hazırda kurumsal yönetim ve iletişim alanlarında danışmanlık yapmaktadır. İngilizce bilen Gündoğan, evli ve bir çocuk babasıdır.
Alaattin Diker

1962 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Yüksek tahsilini Bonn ve Trier Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler ve Sosyal Antropoloji alanında tamamladı. 1988 ve 1989 yılları arasında Anadolu Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 1990 yılından itibaren özel sektörde başlayan yöneticilik hayatı bugüne kadar sürdü. 1994-1997 ve 2002-2005 yılları arasında iki dönem işveren kuruluşu Müsiad-Almanya’nın Genel Sekreterliği'ni yürüttü. Bu dönem içinde Avrupa'daki sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütü olan Almanya Türk Vatandaşları Konseyi(RTS)nin kuruluşunda görev aldı. 2013 yılında Türk-Alman Yazarlar Birliği‘ne kurucu başkan seçildi. 2015 yılında kurulan TÜDAF (Türk-Alman Yazarlar Forumu) üyesi ve sözcüsüdür. Türkiye’de çeşitli dergilerde (Mavera, İlim ve Sanat ve Türk Edebiyatı) makaleleri yayınlandı. 'Türkiye'nin Korkuları' ve  'Batı Düşüncesinde Stratejik Perspektifler ' isimli yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır. Halen YENİ DERGİ(Köln) Genel Yayın Yönetmenidir.

Prof. Dr. Alaattin Karaca

1963’te Çorum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu ilde yaptı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu (1985).  Aynı Üniversitede Yeni Türk Edebiyatı Alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1986-1995 yılları arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 1995’te Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne geçti. 1997-2000 arasında Tunis I Üniversitesi Manouba Edebiyat Fakültesi’nde görev yaptı. 2011’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne Profesör olarak atandı. Hâlen bu Üniversitede çalışmaktadır. Şair İsmail Safa, yazar Ercümend Ekrem Talu, İkinci Yeni Şiiri ve şairleri, Necip Fazıl’ın Adnan Menderes’e yazdığı mektuplar, çağdaş Türk romanları ve şiiri üzerine çalışmalar yaptı. Uzun süre Zaman, Yeni Şafak, Star gibi gazetelerde kitap tanıtım yazıları yayımladı. Dergâh, Ayane, Hece, Kitap-lık, Hürriyet Gösteri, Türk Dili, Türk Edebiyatı gibi dergilerde yazdı. Karaca, evli ve üç çocuk babasıdır, orta düzeyde Arapça, iyi düzeyde Fransızca bilmektedir.

Ali Aydın

Ali Aydın 1978 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı.  Lise yıllarında radyo programları hazırlayıp sundu. 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler ve Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Eğitim Yönetimi alalarında yüksek lisans öğrenimi gördü. Ali Aydın’ın eğitim konusu ağırlıklı olmak üzere 2012 yılından itibaren çeşitli ulusal gazetelerde yazıları yayımlanmaktadır. Bugüne kadar yazıları Taraf, Radikal, Yenişafak ve Karar gibi gazetelerde yayımlandı. Ali Aydın 2013 yılından itibaren Milat Gazetesi’nde düzenli olarak yazmaya başladı. Kendisi de bir eğitimci olan yazar, modern eğitim sistemine yönelik tarihî, felsefi ve sosyolojik temelli sorgulamalar yapmaktadır. Yazılarında ağırlıklı olarak özgürlükçü bir perspektifle eğitimin sorunlarına dikkat çeken Ali Aydın hâlihazırda Özgür Eğitim-Sen’in (Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası) Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.